Hoteller i Berlin for enhver smak og lommebok

Siden Berlinmurens fall er postkommunistiske Berlin blitt et blomstrende kreativt og kulturelt senter i Europa med et mangfold av internasjonalt anerkjente kunstscener, shopping i særklasse, legendarisk natteliv og ultra moderne arkitektur.

I tillegg er byen blitt et viktig forretningssentrum, og internasjonale dresskledde forretningsfolk er blitt et stadig mer vanlig i byen. I tillegg til at Berlin er en hipp og moderne by, må vi ikke glemme den historiske siden. Det er tilstrekkelig å nevne Brandenburger Tor og galleriet i Øst-Berlin. Blandingen av forretning, kultur og underholdning har skapt behov for flere overnattingsalternativer. Her er noen av våre favoritter, fra det mest eksklusive til det enkle, som allikevel er godt.

Berlin’s Grande Dame: Ritz-Carlton Berlin 

Det handler om klassisk eleganse på Ritz-Carlton Berlin. Med mahognimøbler, enorme senger og massive baderom må dette gjerne kalles en av Berlins mest luksuriøse eiendommer. Men storslagenheten er ikke uten moderne fasiliteter: Wi-Fi, touch-screen kontrollpaneler og store flatskjerm-tv’er finnes på alle rom, og gjestene kan benytte seg av så vel en stor spa som innendørs svømmebasseng og trimrom. Det fornemme franske brasseriet, te-loungen og baren, inspirert av en britisk gentlemen’s club er crême de la crême. Dette bør være et av førstevalgene for besøkende som er vant med og krever luksus.

Berlins mest intime elegante overnattingssted: Sir F. K. Savigny Hotel Berlin 

Boutiquehotellet Sir F. K. Savigny Hotel Berlin med sine gjennomgående sort-hvite motiver tiltrekker seg designfokuserte gjester som har sans for gratis tilgang til Wi-Fi, en velfylt minibar med øl og mineralvann og Nespresso-maskin. Hotellet ligger i Charlottenburg-området med sine intime restauranter og elegante forretninger, og bare en kort spasertur fra KU’Damm, hvor du finner eksklusive boutiques og designerutsalg. De 45 rommene er lyse og moderne og utstyrt med flatskjerm-tv og iPod docks. Noen har til og med egne balkonger. Utendørshagen er et stort pluss, men baderommene kan sies å mangle den ønskelige private sfære, og maten er til tider dyr.

Berlins mest historiske sted å undertegne en avtale på: Hotel Savoy Berlin 

Historiske Hotel Savoy Berlin åpnet dørene første gang i 1929. Den gang fikk hotellet besøk av selebriteter som Greta Garbo og Thomas Mann, men i dag er det helst forretningsfolk som inntar Savoy i Berlin. Store, tradisjonelle rom med enkle badeværelser er utstyrt med Wi-Fi, kaffemaskiner og flatskjerm-tv. Det elegante Charlottenburg-området er kjent for sine elegante forretninger og gode restauranter. I hotellet finner du dessuten en egen sigar-lounge, et lite trimrom med sauna, akseptable restauranter og en takterrasse som kan være god å ty til på vakre dager.

Berlins beste konferansehotell: Estrel Hotel Berlin 

For forretningsreisende med store planer er Estrel Hotel Berlin det beste alternativet. Med sine 15 000 kvadratmeter konferansesenter og flere scener kan dette hotellet ta ansvar for de mest krevende arrangementer. Estrel har 1 125 rom og suiter, fem restauranter, to barer, en sommerhage og konsertsal med forestilling nesten hver kveld. Rommene i komplekset er enkle og moderne, samt godt utstyrt.

Hotellet for romantikk: Abba Berlin Hotel 

For par som søker ro og fred er Abba Berlin Hotel et herlig overnattingssted i øvre mellomprissjikt. Det ligger i nærheten av hovedgaten Ku’Damm. Rommene er velutstyrte og nøytrale med litt vimsete design, som toppes av blant annet krystallysekroner. Hotellets elegante restaurant og avslappede lounge egner seg godt til avslapping etter en dag med utflukter. Trimsenteret har blant annet innendørs jacuzzi og sauna hvor par kan samle krefter igjen.

Berlins beste Bed & Breakfast: Hotel Art Nouveau Berlin 

Dette sjarmerende familiedrevne B&B i Carlottenburg har 22 individuelt innredede rom i et historisk leilighetskompleks med blant annet en antikk heis med foldedør i jern. Rommene i Hotel Art Nouveau har stukktak, tregulv og en smart blanding av antikk og moderne dekor. Gratis Wi-Fi og et lite flatskjerm-tv er hyggelig ekstrautstyr, men det beste av alt er maten. Organisk frokostbuffé serveres daglig i den solrike frokostsalen mens baren egner seg best om kvelden etter en dag på byen.


Berlins underfundigste hotell for de hippe: Michelberger Hotel 

Et trendy budsjettvennlig alternativ for et hipt publikum er Michelberger Hotel som har tilholdssted i en tidligere lagerbygning i det stadig mer populære strøket Friedrichshain. Friedrichshain var tidligere et industriområde, men har i de senere årene tiltrukket seg studenter og kunstnere på grunn av rimelige leiekostnader og den spesielle atmosfæren. Galleriet i Øst-Berlin er like i nærheten, og det samme er Eventyrfontenen og Karl Marx Allee. Michelberger selv har flere forsjellige rom som alle oser av kulturen i dette området. Hotellet er også kjent for sin stilige lobby og bar med levende DJ. Det finnes noen rariteter her, blant annet et stort fuglerede i hotellhagen uten at vi vet grunnen, et Fussballbord i lobbyen og mange spennende, og kanskje litt uvanlige dekorgjenstander. Atmosfæren er med andre ord litt spesiell.

Berlins stiligste hotell med adgang for barn: Precise Casa Berlin 

Ved første blikk ser ikke dette boutique-hotellet i middelprisklassen særlig barnevennlig ut. Men det er faktisk ganske tiltalende uten at det går på bekostning av noe. Deluxe rom og leiligheter har rikelig med plass, små kjøkkener og herlige badekar, noe som betyr at det er lekeplass for hele familien, også etter sengetid. Precise Casa ligger i Charlottenburg, i et trygt og elegant nabolag, fullt av butikker og restauranter, perfekt for spaserturer for hele familien. Og prisen er ikke så gal heller. For dem som er på jakt etter en mer barnevennlig atmosfære er Hollywood Media Hotel morsomt, filminspirert og noe barna vil juble over.

Berlins hyggelige økonomihotell: Grand City Hotel Berlin Ku’Damm 

Med en rompris noen ganger helt nede i 360 kroner døgnet er Grand City Hotel Berlin Ku’Damm et utmerket alternativ for budsjettreisende. Fredelige, stilige rom med flatskjerm-tv, lekende moderne innredning og ultra moderne baderom. Spesialiteter som myk jazz bakgrunnsmusikk i frokostområdet og lobbyen er elementer som skiller hotellet fra konkurrentene. I tillegg ligger hotellet like ved Berlins beste shoppingstrøk.

Føl deg som en berliner i Bleibtreu Hotel 

Hvis du foretrekker å blande deg med lokalbefolkningen er Bleibtreu hotell et av de beste alternativene i Berlin. Dette er et boutique-hotell som har maktet å integrere seg selv i nabolaget. Bleibtreu har en sjarmerende bistro og en blomsterbutikk med utendørs hage som ofte besøkes av lokalbefolkningen. Rommene er stilige og komfortable, kanskje litt små, men innredet i moderne stil, noen med egen balkong. Wi-Fi er gratis den første timen, og det er gratis minibar med mineralvann som etterfylles daglig. Det er mulig å leie sykkel på hotellet. Ønsker du skikkelig Berlin-atmosfære blir du garantert fornøyd.

Vi elsker Berlin. Les mer.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: